U trendu

Ovo je hrabri profesor iz Velike Plane koji je sprečio masakr u školi (foto)

Goran T. iz sela Livadice kod Velike Plane upao je u srednju školu sa puškom. Nasumice je ušao je u jedno od odeljenja, a devojčica je pozvala razrednog starešinu Slavoljuba Stojadinovića.

Gepostet von Slavoljub Stojadinovic am Samstag, 21. Juli 2018

Samo zahvaljujući hrabrosti i pribranosti profesora fizičkog vaspitanja Stojadinovića sprečena je tragediju neslućenih razmera. Junak ove priče opisao je šta se zaista danas dogodilo u Ekonomsko- ugostiteljskoj školi Vuk Karadžić.

– Sve se desilo za vreme sedmog časa. Učenici su imali čas filozofije kada je lice sa puškom uleteo kod njih na čas. Ja sam istrčao iz sale, otišao sam na sprat gde je čovek upao sa puškom. Ušao sam u učionicu i video ga – kaže za portal SrbijaDanas profesor Stojadinović.

– Počeo sam da pričam sa njim. On je u jednom trenutku okrenuo pogled ka tabli, i tada sam ja skočio na pušku. Krenuli smo da se rvemo. Uspeo sam da mu otmem oružje. Ispalio je dva metka meni pored glave, ali sam uspeo da regulišem situaciju. Policija je nakon toga došla i uhapsila ga – navodi profesor.

Kod Gorana T. su, kako se nezvanično prenosi, pronađeni još i ručna bomba, pištolj i eksploziv.

Prve informacije ukazuju da je u pitanju psihički poremećena osoba koja je htela da napravi talačku situaciju u školi, ali je srećom osujećen u nameri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)