U trendu

Ovo smo dugo čekali: Ko neće da plaća grejanje cele godine – ne mora

Tek kada se svi stanari saglase da komšija može da skine ovo grejno telo u svom stanu, toplane će to obaviti ali pod uslovom da to ne ugrožava grejanje ostalih.

Potrošači priključeni na toplane koji su proračunali da im je skupo da grejanje plaćaju cele godine, a greju se šest meseci, i da im se uz to greju prostorije koje ne koriste preko zime, mogli su od 5. maja kada je zvanična grejna sezona završena da podnosu zahtev toplanama za isključenje s mreže.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je sredina septembra budući da zvanična grejna sezona počinje ubrzo posle toga, a toplane tehnički moraju da budu spremne da greju sve one kojima su radijatori i dalje omiljeno grejno telo.

Samo podnošenje zahteva ne znači da će radijatori biti uklonjeni, jer postoji pravilnik i cela procedura koja mora da se poštuje prilikom skidanja s toplovoda. Pre svega, saglasnost svih stanara zgrade koji ne žele da zbog komšije koji je rešio da se više ne greje preko toplane, ostanu u hladnom stanu.

Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije, potvrđuje da je ovo period kada se podnose zahtevi za odjavljivanje s toplovodne mreže. Ono što, međutim, svako ko hoće da promeni način grejanja mora da zna jeste da fiksni deo za grejanje mora da se plaća i ako se potrošač ne greje, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)