U trendu

Paketi dobrodošlice za još 80 beba od beogradske opštine Zvezdara

BEOGRAD – U Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara danas je uručeno još 80 paketa dobrodošlice roditeljima zvezdarskih beba rođenih prošle i ove godine.

Pored roditelja, na malu svečanost, osmu po redu od juna prošle godine, došli su i poneki baka i deka, ali i najmlađi Zvezdarci kojima su pokloni namenjeni.

Poklone za najmlađe Zvezdarce je uručio predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, sa saradnicima, koji je, čestitajući roditeljima, bakama i dekama pridošlice u njihove porodice, rekao da je ovo akcija na koju je jako ponosan, jer ima za cilj da se najmlađim Zvezdarcima poželi dobrodošlica, a njihovim porodicama malo pomogne u periodu kada su dobile novog člana, saopštila je Gradska opština.

Jeremić je rekao da prema podacima najnovijeg Popisa stanovništva opština Zvezdara ima najviše novih stanovnika, i da je važno istaći da naša opština ima pozitivan prirodni priraštaj zbog velikog broja beba koje se na njoj rađaju, tokom 2022. godine u Porodilištu KBC „Zvezdara” rođeno je više od 2.000 beba.

„Zbog toga smo, pored svih drugih aktivnosti koje su namenjene najmlađim stanovnicima Zvezdare, organizovali i ovu, koja je možda najlepša od svih. Pored podele paketa dobrodošlice za bebe, Opština daruje decu novogodišnjim paketićima, poklonima za polazak u prvi razred osnovne škole, organizuje pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište”, nagrađuje učenike generacije zvezdarskih škola, poklanja auto sedišta za decu i organizuje niz događaja kojima je cilj da pokažemo deci i mladima da smo na njih ponosni”-rekao je Jeremić.

Pored paketa dobrodošlice, koji su jednoobrazni i čija je vrednost 5.000 dinara, roditelji zvezdarskih beba dobili su i komplet od tri knjige za pravilno informisanje o ranom razvoju dece i odgovornom roditeljstvu.

Na događaju kome je prisustvovao veći broj najmlađih Zvezdaraca paketi dobrodošlice su uručeni i roditeljima tri para blizanaca, a od 80 paketa devojčice su dobile nekoliko više od dečaka.

Prisutni roditelji su zahvalili Jeremiću i Opštini na organizaciji ove akcije koja im, kako su rekli, puno znači u prvim mesecima po dolasku beba u domove, jer je u paketima koje su dobili sve korisno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar