U trendu

Paketići za 1.000 mališana iz beogradskih vrtića u akciji Kredi agrikol banke

 Novogodišnje paketiće dobilo je danas 1.000 deci iz beogradskih vrtića u okviru humanitarne akcije „Novogodišnja kutija“.

Akciju za decu slabijeg materijalnog položaja tradicionalno organizuju Kredi agrikol (Crédit Agricole) banka u Srbiji, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, kompanija Deksi ko (Dexy Co) i Banka hrane, a ove godine su se pridružile i kompanije Vulkan i Službeni glasnik.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je na dodeli paketića u Skupštini Grada rekao da je ovo 13. godina da se akcija održava i da je do sada podeljeno više od 16.000 paketića.

„Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, a za sledeću godinu je opredeljno 25 milijardi dinara kroz Sekreterijat za obrazovanje i dečiju zaštitu za ovu oblast, što je više nego što je to bilo prethodnih godina i decenija“, rekao je Radojičić.

Predsednik Izvršnog odbrora Kredit agrikol banke Djanluka Boreli istakao je da zaposlene u toj banci spaja želja da budu korisni i za klijente i za društvo, kao i da je neizmerno značajno pokloniti deci osmeh.

„Duboko verujem da je davati, a ne tražiti ništa zauzvrat najveća ljudska vrednost. U ovom slučaju verujem da ćemo zauzvrat dobiti osmeh od 1.000 dečaka i devojčica i to je najveći božićni poklon za mene, kao menadžera i kao osobe“, rekao je Boreli.

Briga o lokalnoj zajednici jedan je od prioriteta Kredi agrikol banke koja već godinama stavlja akcenat na projekte koji su namenjeni podršci deci i porodicama sa socijalnim i drugim izazovima.

Jedan od tih projekata je „Novogodišnja kutija“, kao i „Magični doručak“ zahvaljujući kom školama za decu sa smetnjama u razvoju stižu paketi sa hranom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.