U trendu

Paketići za decu sa autizmom

BEOGRAD – Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i član Veća Gradske opštine Novi Beograd Marko Antić podelili su novogodišnje paketiće deci iz Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

„Grad Beograd prepoznaje probleme sa kojima se susreću osobe sa autizmom, te stoga nastojimo kao društvo da pružimo podršku raznovrsnim programima, razvijamo usluge i odgovarajuće servise koji u značajnoj meri mogu unaprediti kvalitet života osoba sa autizmom“, rekla je Stanisavljević.

Ona je naglasila da se u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju zbrinjavaju i osobe sa autizmom, tu uslugu trenutno koristi 171 osoba, dok uslugu lični pratilac deteta koristi 398 dece sa autizmom.

Stanisavljević je dodala i da se Sekretarijat za socijalnu zaštitu zalaže za dostupnost odgovarajućih usluga i servisa koje na dnevnom nivou predstavljaju značajnu podršku populaciji osoba sa invaliditetom.

Stanisavljevićeva je istakla da će i u 2022. godini nastaviti sa odgovornom socijalnom politikom usmerenom ka unapređenju prava osoba sa invaliditetom kroz razvijanje postojećih prava i usluga, ali i proširenja pojedinih usluga.

Član veća Gradske opštine Novi Beograd Marko Antić istakao je da se ova opština uvek trudila da bude na usluzi svim građanima, pogotovo deci sa posebnim potrebama i oboleloj deci od autizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.