U trendu

Pašalić: Očekujem da poštovanje ljudska prava pri iseljenju stanovnika naselja 'Vijadukt' u …

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić je, nakon razgovora sa stanovnicima neformalnog naselja „Vijadukt“ u Resniku o uslovima za rešavanje pitanja njihovog iseljenja sa te lokacije, izjavio da očekuje da će nadležni organi odraditi svoj deo posla u dogovorenom roku i na način na koji će biti ostvarena garantovana ljudska prava stanovnika tog naselja.

Kakao je danas saopšteno iz Kancelarije zaštitnika gradjana, Pašalić je rekao da je sa stanovnicima naselja „Vijadukt“ razgovarao kao posrednik izmedju njih i nadležnih državnih organa, da će posredničku ulogu vršiti „do okončanja iseljenja svih stanovnika ovog naselja“, kao i nadzor nad radom svih nadležnih organa u poštovanju garantovanih ljudskih prava.

„U stalnim kontaktima, stanovnici naselja su mi preneli svoje predloge i uslove za rešavanje pitanja njihovog iseljenja, koje sam zatim predočio nadležnim državnim organima“, rekao je Pašalić. On je dodao da je u okviru posredovanja po ovom pitanju kontaktirao nadležno ministarstvo, kao i gradske i lokalne organe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar