Pašalić počeo prve razgovore sa gradjanima

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić počeo je danas prve razgovore s gradjanima u Beogradu i najavio mogućnost da se, zbog velikog broja njih koji dolaze iz unutrašnjosti, razgovori izmeste van glavnog grada kako se oni ne bi izlagali trošku.

Zaštitnik će danas primiti prvih 30 gradjana u svojoj kancelariji u Beogradu i predvidjeno je da mu oni do 19 sati predstave svoje probleme i ta praksa prijema gradjana, kako je ranije saopšteno, biće organizovana svakog poslednjeg petka u mesecu.

Pašalić je kazao da je do sada 80 gradjana zakazalo prijem kod ombudsmana i da bi zbog velikog interesovanja trebalo ramotriti uvodjenje još jednog dana za prijem.

On je posle prijema prve stranke novinarima rekao da je dmisao razgovora u živoj reči koja se, kako je ocenio, bolje čuje nego iz papira.

„Iz razgovora osetite ljudsku emociju. Zaštitnik ne može da reši sve problema ali može da vidi šta ih muči i kojim institucijama treba uputiti apel i kritiku“, rekao je Pašalić, navodeći da mu je prva stranka predstavila problem imovinsko-pravne prirode.

On je kazao da je do sada 80 gradjana zakazalo prijem kod ombudsmana i da bi zbog velikog interesovanja trebalo ramotriti uvodjenje još jednog dana za prijem.

Šefica prijemne kancelarije Zaštitnika gradjana Dragana Grabovica rekla je da je danas predvidjeno da se gradjani primaju od devet do 19 sati, ali da taj rok može biti i produžen u zavisnosti od dinamike razgovora.

Problemi zbog kojih se gradjani najviše javljaju u vezi su sa ekonomsko-socijalnim pravima, imovinsko-pravnm odnosima, pravima deteta, rodnom radnopravnosti, zapošljavanjem. 

Ona je rekla da gradjani mogu da se jave i zakažu prijem svakog dana putem telefona, imejla ili neposredno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.