U trendu

Pašalić: Tragedija u školi na Vračaru upozorenje da smo prešli kritičnu tačku …

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da je tragedija u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u kojoj je učenik hicima iz očevog pištolja ubio čuvara i osam učenika, „krajnje upozorenje da smo kao društvo prešli kritičnu tačku narastajućeg nasilja“.

Pašalić je u pisanoj izjavi rekao da smo „za samo generaciju-dve stigli do pojave koja je bila nezamisliva pre tri ili četiri decenije“.

„Pozivam celo društvo, od roditelja preko prosvetnih radnika do predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, ali i decu, da mnogo više pažnje posvetimo prevenciji, edukaciji, ali i sadržajima koja naša deca svakodnevno upijaju sa društvenih mreža i medija“, istakao je zaštitnik građana.

Pašalić je u svoje i u ime institucije izrazio saučešće roditeljima i svima koji su jutros izgubili voljenu osobu, „u nadi da će današnji slučaj ostati prvi i jedini“.

Kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije saopštilo, u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru prijavljena je pucnjava jutros u 8.40 sati, u kojoj je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja škole, dok su nastavnica istorije i šestoro učenika ranjeni.

Zbog sumnje da je počinio ubistva i ranjavanja uhapšen je učenik sedmog razreda te škole K. K.(14), koga je policija pronašla u školskom dvorištu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.