U trendu

Patrijarh Porfirije služio pomen u Pećkoj patrijaršiji za stradale u pogromu 2004. godine

Poglavar Srpske pravoslavene crkve (SPC), patrijarah Porfirije služio je danas pomen u Pećkoj patrijaršiji za postradale u martovskom pogromu pre 17 godina, na Kosovu i Metohiji, i pomolio se za mir medju svim ljudima koji tu žive bez obzira na njihovu veru i naciju.

„Setili smo se i stradanja od pre četrdeset godina, kada je isto u martu mesecu spaljen konak ovog manastira. Vidimo da ovih dana pljačkaju i obesvećuju naše hramove. Šta jedino može biti naše odgovor? Obesvećeno ćemo molitvom osveštati, spaljeno i porušeno ćemo ponovo izgraditi“, rekao je patrijarh Porfirije, prenela ja Informativna služba SPC.

Kako je naveo, „Bogu ćemo se moliti da podari snagu onima koji su ostali na Kosovu i Metohiji da istraju u ostanku i da u miru grade svoj život“.

„Molićemo se, isto tako, da rušioci prestanu da ruše, palioci prestanu da pale, pljačkaši prestanu da pljačkaju, jer se mi u tim hramovima molimo i za njih i za njihove bliženje, za njihovu decu. Pomolimo se stoga i danas za mir među svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji bez obzira na njihovu veru i naciju“, poručio je patrijarh Porfirije, koji prva tri dana vaskršnjeg posta provodi na Kosovu i Metohiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.