U trendu

Pavičić sa dobitnikom gradske nagrade za poljoprivredu

BEOGRAD – Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić obišao je domaćinstvo Mihalj Pavel-Davida iz Boljevaca, dobitnika nagrade Grada Beograda za poljoprivredu u 2021. godini, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.
Ističe se da je reč o veoma uspešnom gazdinstvu i da je, iako mlad, Mihalj Pavel-David pored diplome inženjera poljoprivrede nastavio porodičnu tradiciju bavljenja svinjarstvom, živinarstvom i ratarstvom te da je sa 18 godina počeo da upravlja farmom svinja.

Trenutno njegovo gazdinstvo broji 150 umatičenih priplodnih krmača, godišnje tržištu isporuči više od 2.000 prvoklasnih tovljenika a od pre dve godine u saradnji sa Institutom za stočarstvo uvodi lasastu mangulicu.
Porodično gazdinstvo poseduje i živinarsku farmu kapaciteta 300.000 brojlera u turnusu a na 700 hektara obradivih površina uzgajaju se ratarske kulture poput kukuruza, pšenice, soje, suncokreta i uljane repice.

Dobrim rezultatima je, navode iz gradskog sekretarijata za informisanje, doprinela i primena savremenih tehničko-tehnoloških rešenja proizvodnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar