U trendu

Pejakovic: Izvuceno 48 vozila, preneto 53 lica zbog nevremena

BEOGRAD – Zamenik komandanta bataljona u Policijskoj brigadi, Saša Pejaković, izjavio je da su pripadnici posebne jedinice policijske jedinice brigade usled nevremena koje je sinoć zahvatilo Beograd izvukli 48 vozila iz vode i preneli 53 lica.

„Sinoć oko 20 časova i 50 minuta policijski službenici policijske uprave dežurne službe, koji su već bili na izvršavanju svojih redovnih poslova i zadataka, upućeni su na teritoriju Zemuna i Novog Beograda, gde je veliki broj građana ostao zarobljen kako u vozilima, tako i peške, na nekim lokacijama odakle nije mogao da izađe bez pomoći policije“, rekao je Pejaković za Tanjug.

Poručio je da je koordinacija između pripadnika posebne jedinice policijske brigade, interventne jedinice, tako i sektora za vanredne situacije odlično funkcionisala.

Uputio je preporuku građanima da u slučaju nalaženja u takvim situacijama, kao što je bila sinoć, zaustave vozila tu gde se nalaze.

„Iako neka prepreka možda izgleda kao da je lako savladiva, nije, jer
nikad ne znamo koliko je voda duboka, zbog toga vozila ostaju zarobljena i u kvaru, a samim i ljudi zarobljeni u vozilima“, poručio je Pejaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar