U trendu

Penzioneri dobijaju jednokratno 5.000, a povećanje penzija od januara?

Svi penzioneri dobiće od 1. decembra jednokratnu isplatu od 5.000 dinara, najavila je danas premijerka Ana Brnabić.
Ona je istakla da je u planu povećanje penzija od 1. januara 2020 godine od bar 5 odsto.

Za sada se još uvek radi na budžetu za 2020. godinu, pa još nije poznat konačan procenat, ali će povećanje zasigurno biti makar 5 odsto, precizirala je premijerka na pres-konferenciji.

„Trudićemo se da to bude i nešto više, u skladu sa mogućnostima, a da ne ugrozimo fiskalnu i finansijsku sigurnost zemlje. Sigurno će biti 5 odsto, a da li ćemo moći i preko toga, uskoro ćemo imati i tu informaciju“, rekla je Brnabićeva.

(Sputnjik)

13 komentara
 1. Anonimni

  Mudracu, zbog toga sto u radnom veku nije bilo isto nisu ni penzije u osnovi iste ali zar kao penzioneri imamo razlicit doprinos? Penzije treba uvecavati i smanjivati linearno. To bi bilo pravilno a ne da se vodi politika da se male i srednje penzije lagano izjednacavaju dok one visoke jos vise odmicu

 2. Anonimni

  Dali smo u radnom veku imali svi isti radni staz, isti rizik i slozenost posla, nivo obrazovanja? Hteo bi iste penzije? Jedino sam saglasan da su svima zaista male.

 3. Anonimni

  Vučiç najveći neprijatelj penzionera.

 4. Anonimni

  Kada budes zaradio penziju, mozes tako da razgovaras. Koliko izdvajas toliko ces i imati

 5. Anonimni

  Nadam se da struja nece da poskupi, inace ne vredi.

  1. Anonimni

   Nece struja, nego gorivo. Isti djavo dato, a vec je oduzeto. Stara fazon i to u oci izbora.

 6. Adolf

  Pa uvek dele neku siću pred izbore da bi penzosi glasali za njih.Nažalost, navikli smo već na to da penzose možeš kupiti sa siću.Dok svi ne izumru kao dinosaurusi,,tako će biti i dalje.

  1. Anonimni

   Verovatno ti nemas stare roditelje ili su vec izumrli kao dinosaurusi…

   1. Adolf

    Imam ali nisu potkupljivi kao većina.

  2. Anonimni

   Sve i svako ima svoju cenu… samo zavisi kolika je.

 7. SRBIN

  sramota sta sve radite kad delite jednokratnu pomoc dajete svima i onima sto su penzije velike a sirotinji sto povecavate 5% dobice povecanje da kupe uze za vesanje a trubite vec mesecima o povecanju penzija ovoliko onoliko sram davas bude ljudi su ceo zivot radili sad nemaju ni pristojno da jedu a kamoli da putuju.idu izbori pa vidite stacete.

  1. Rade

   Struja za privredu poskupela je u 2018 i 2019 45%, isto toliko i hrana, pa korekcija penzija nije povecanje nego smanjenje penzija. Umri od gladi i bolesti penzosu sa porodicom koju jos izdrzavas. Takvu sudbinu ti je odredila svetska vlada koja je dovela poslusnicku veleizdajnucku vlast u Srbiji.

   1. Dinko

    Ako su ovi veleizdajnici sta su onda oni predhodni koje je isto dovela neka zapadna vlada i pomocu njih njih i zajedno sa njima pokrali srbiju, ovaj narod pa i penzionere i doveli nas do ruba propasti

Napišite komentar