U trendu

Pet odsto povećanja vozačima GSP za rad po vrućinama

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je danas predlog da se vozačima koji su radili ovih dana u teškim vremenskim uslovima uveća plata u visini od pet odsto mesečnih primanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Zaposlenima koji u ovim vremenskim uslovima rade puno radno vreme i sugrađanima pružaju bezbednu vožnju, treba dati stimulaciju i novčano ih nagraditi. Svesni smo problema GSP-a i stanja u kojima se pojedini autobusi nalaze. Teško je građanima koji koriste prevoz bez klima-uređaja, a kamoli nekome ko osam sati mora da radi u ovim otežanim uslovima“, rekao je Mali na sastanku sa rukovodstvom GSP-a.

On je podsetio da uskoro stiže novih 30 autobusa, takođe i dodatnih 25 do kraja godine, kao i da je republička komisija odobrila projekat javno-privatnog partnerstva za izbor novih privatnih auto-prevoznika.

Gradonačelnik je dodao da će svi novi autobusi koje će kupiti GSP imati klima-uređaje, bežični internet, video-nadzor i brojače putnika, što će biti zahtev i za privatne prevoznike.

„Sve ove novine trebalo bi da obezbede građanima kvalitetniju uslugu, a zaposlenima bolje uslove za rad“, zaključio je gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar