Plata 7.000 €: Srbi se masovno prijavljuju

Da li Vam plata od 7.000 evra zvuči primamljivo?

Radeći na jahti, ovaj iznos možete zarađivati na mesečnom nivou, a tu je i tromesečna napojnica u iznosu od 2.000 dolara.

Rad na jahtama milionera zvuči kao posao iz snova. Velike plate, krstarenja Karibima i Mediteranom, sunce, more… Realnost je nešto drugačija.

Radno vreme je, u proseku, oko 13 sati, uz noćni odmor od 9 sati.

Zahtevi putnika su često veoma neobični i zahtevni, kako kažu radnici, te su za jednu gošću poslali avion do Amerike po omiljenu torbicu za bal u Monaku. Pravila su rigorozna, a nivo higijene veoma visok, sve mora da se sija i bude u savršenom redu, pa se kreveti nameštaju gotovo non-stop.

Radnice na jednoj od ovih luksuznih jahti kažu da se zbog svog radnog vremena osećaju kao hirurzi, a pravo na dvosatnu pauzu imaju samo na papiru. Ne postoji klasična podela posla, te radnice zadužene za higijenu često obavljaju i poslove u kuhinji.

Od mora i sunca, nema ništa, ali tu je plata od 7.000 evra.

(B92, Prva)

2 komentara
  1. Rsv

    7000€ mesecno za spremačicu ili kuhinjskog radnika? Jeste, kako nije. Mozda jedino ako radnik-ca pruza i neke usluge „drugačijeg“ tipa.

  2. Adolf

    Ne zamajavajte narod ovakvim bajkama.Šta se sve događa na tim jahtama,najbolje znaju oni koji su jedva izvukli živu glavu.

Napišite komentar