U trendu

Pljusak u Srbiji, ali to nije sva muka

Leto se kalendarski završilo, a temperature su poslednjih dana varirale, pa smo tako imali naglo zahlađenje, dok je vikend za nama bio nešto topliji, kao svojevrsni pozdrav najtoplijem godišnjem dobu. Nakon ovih nekoliko sunčanih dana, ponovo nas očekuje obrt i pad temperature sa kišom, a rolerkoster se nastavlja te za vikend ponovo možemo da očekujemo više temperature.

Nakon prijatne temperature koja je danas obradovala Beograđane, sutra će biti oblačno i povremeno sa kišom tokom prepodneva. Posle podne se očekuje prestanak padavina, a temperatura će biti bez značajnijeg kolebanja, ali niža u odnosu na prethodne dane, tako da neće prelaziti 17. podeok, rekli su za „Blic“ iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

– Oblačno i osetno hladnije vreme očekuje Beograđane u utorak, sa povremenom kišom. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Temperatura će biti bez značajnijeg kolebanja, od 14 do 17 stepeni – rekli su iz RHMZ-a.

I u ostalim delovima zemlje će biti slično vreme. Očekuje se nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu ponegde biti praćeni grmljavinom. Već u toku poslepodneva na severu i zapadu zemlje dolazi do razvedravanja i prestanka padavina, a uveče i tokom noći i u većini krajeva Srbije.

– Jutarnja temperatura biće od 13 do 15 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi između 16 i 20 stepeni – dodaju iz RHMZ-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar