U trendu

Po hitnom postupku nova javna nabavka za radove u Batajnici

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će nova javna nabavka za završetak radova na izgradnji saobraćajnica Nova 17 i Nova 47 u Batajnici biti raspisana po hitnom postupku, objasnivši da radovi nisu završeni tokom leta jer je bilo objektivnih problema pošto je izvođač zbog blokade firme napustio gradilište.

Šapić je precizirao da je izvođač radova uveden u posao u aprilu 2021. godine, s rokom završetka radova do februara 2022. godine.

„U međuvremenu je došlo do blokade firme i nezavršeni radovi se napuštaju u leto 2022. Tada, zbog proglašavanja ovog projekta od izuzetne važnosti, angažuje se JKP ‘Beograd-put’ kako bi završilo jedno parče kapacitetima koje ima. Sve se zaustavlja 24. jula 2022. godine, kada je pušten deo nadvožnjaka, ali se ne završava čitava saobraćajnica“, naveo je Šapić.

Naveo je da je ostalo još 130 metara da se završi deonica do izlaska na Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića što, dodao je, predstavlja veliki problem.

„Razgovarali smo da li možemo zakonski to da uradimo, a da se ne raspiše javna nabavka i ispostavilo se da ne možemo iz bezbednosnih razloga, te da mora da se radi po projektu“, rekao je Šapić.

Istakao je da će po hitnom postupku biti raspisana nova javna nabavka po starom projektu, koja treba da sadrži završetak tih 130 metara, ali i rekonstrukciju treće trake.

Tako će se, dodao je, proširiti Ulica pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od 250 metara, čime će se dobiti praktično nova semaforska raskrsnica.

Prema procenama, trebalo bi da svi ti radovi traju oko dva meseca, u zavisnosti od građevinske sezone i vremenskih prilika, s krajnjim rokom do kraja januara, rekao je gradonačelnik.

„Dok obavljam funkciju gradonačelnika, uvek ćemo izlaziti pred ljude i reći im sve onako kako jeste. Na neke stvari moći ćemo više ili manje da utičemo, što će zavisiti od naših sposobnosti, ali nekad i od objektivnih okolnosti. Na nama je da izvučemo najbolje iz okolnosti u kojima se nađemo“, rekao je Šapić.

Najavio je da će posle pomenute javne nabavke biti raspisana i nova, koja se tiče rekonstrukcije Šangajske ulice.

„U to spadaju rekonstrukcija Šangajske ulice, sa svom pripadajućom infrastrukturom u dužini od 400 metara iz pravca Ugrinovaca, kolska i pešačka staza u dužini od 500 metara, izmeštanje gasovoda u ovoj ulici, kao i izgradnja stepeništa, liftova, nadvožnjaka i crpne stanice“, rekao je Šapić.

Dodao je da je to veliki infrastrukturni projekat za koji očekuje da se do kraja godine dobije izvođač.

„Radovi prema planu treba da traju šest meseci i verujem da će do leta 2023. godine biti gotovi, tako da će ovaj deo Batajnice dobiti potpuno novi izgled“, rekao je Šapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar