U trendu

Pocela gradnja prve podzemne garaze u Zemunu, kod „Pinkija“

BEOGRAD – Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu, kod platoa ispred Javnog preduzeća „Pinki“, počela je izmeštanjem toplovodne mreže u zaštitnom pojasu dela Nemanjine i Ulice gradski park, saopšteno je danas iz te opštine.

Nakon toga, uslediće uklanjanje asfalta i kopanje temelja.

Garaža, površine 5.407 kvadrata, imaće jedan nivo i 150 parking mesta.

Ulaz u garažu biće iz Ulice gradski park, a izlaz u Nemanjinoj ulici, odnosno u delu izmedu Sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta.

Kako navode iz opštine, već dugi niz godina taj prostor se zbog povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking, pa su betonske ploče propale, a zelene površine devastirane.

Po završetku izgradnje etaža, zelene površine će biti uređene na samom platou ispred „Pinkija“, koji će biti popločan novim klupama.

Parking mesta ostaju ka Gradskom parku, drvored ka Nemanjinoj ulici će biti u potpunosti očuvan, a sadnice će biti dodate tamo gde budu nedostajale.

U saopštenju se dodaje i da je opština pokrenula inicijativu da se izgrade još dve javne garaže u centralnoj zoni Zemuna, kako bi se rešio problem parkiranja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.