U trendu

Počela izgradnja nove carinarnice Luke Beograd

BEOGRAD, 9. septembra( Tanjug) – Radovi na izgradnji objekta nove carinarnice Luke Beograd, počeli su danas u opštini Novi Beograd, čime će se prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića smanjiti saobraćaj kamiona u centru grada.

Vesić, koji je prisustvovao početku radova,ocenio je da će se posle izgradnje tog objekta od 5.500 kvadrata, onemogućiti kamionima da ulaze u centar grada, čime će se smanjiti zagađenje vazduha u prestonici.

Naveo je da će se carinarnica Beograd iz Luke Beograd, nakon završenih radova, preseliti u taj prostor.

„Značaj objekta koji danas gradimo nije samo u tome što ćemo imati kamione koji će se cariniti, već što posle njegove izgradnje više niko ko se carini neće ulaziti u centar grada“, rekao je Vesić novinarima na Novom Beogradu.

Na istom prostoru, gde se gradi nova zgrada carine, kako kaže, urađeno je 270 novih parking mesta za kamione, kao i nov prostor za „pauk“ JKP „Parking servis“.

„Naš parking servis se razvija uspešno i veoma sam zadovoljan jer je to preduzeće koje uspeva da opstane na tržištu i stalno širi svoje usluge“, istakao je Vesić.

Naveo je da su u Bloku 45 u toku radovi na izgradnji nove upravne zgrade Parking servisa.

„To će biti mnogo bolje za ljude koji žive na Novom Beogradu jer će dobiti svoj parking servis“, rekao je Vesić.

Najavio je da će Grad uskoro izaći sa planom o izgradnji nekoliko parking garaža, podsećajući da je garaža „Pionirski park“, kod Skupštine Beograda poslednja izgrađena još 2004.godine.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da će za desetak dana potpisati memorandum o saradnji sa carinom, kao i da očekuje da će sa završetkom radova na izgradnji objekta nove carine značajno smanjiti kamionski saobraćaj u centru.

„Novi objekat će biti u blizini obilaznica, što je od velikog značaja za Beograd, jer će se smanjiti zagađenje vazduha“, rekao je Čupković.

Nova carinarnica Luke Beograd nalaziće se na prostoru između auto-puta i Kvantaške pijace.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.