U trendu

Počela obnova sportskih terena u beogradskim školama

BEOGRAD – U Pravno-birotehničkoj školi „Dimitrije Davidović“ u Tošinom bunaru u toku je sanacija sportskih terena i fasade, kao i arhitektonsko-građevinski radovi u unutrašnjosti škole, a ukupna vrednost investicije koju finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je 7,4 miliona dinara.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da su prošle godine započeli rekonstrukciju fiskulturnih sala i ističe da je cilj da se nastavi sa obnovom spoljnih sportskih terena kako bi se deci obezbedili bolji uslovi za što više fizičkih aktivnosti neophodnih za njihov pravilan razvoj.

Gak je, prilikom obilaska radova u školi „Dimitrije Davidović“, istakao da je u toku sanacija sportskog terena i u Tehničkoj školi u Železniku, a da je u planu da te terene dobije bar desetak škola u narednoj godini.

„U toku je definisanje investicionog plana za škole u 2021. Osim velikih rekonstrukcija škola koje su najzahtevnije i vremenski i finansijski, ali su neophodne, paralelno ćemo raditi i parcijalne sanacije, što objekata što terena, kako bismo u svim školama obnovili sve što je dotrajalo“, rekao je Gak, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Podseća se da je Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović“ osnovana u julu 1960. godine i da je pohađa oko 1.100 učenika.

U dve zgrade nalazi se 13 učionica, dva kabineta za daktilografiju, jedan kabinet za računarstvo i informatiku opremljen najnovijim računarima, biblioteka, đački klub, administrativne prostorije, a tu je i veliko dvorište sa sportskim terenima za košarku, rukomet i fudbal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.