U trendu

Počela rekonstrukcija centra za socijalni rad u Mladenovcu

BEOGRAD – Odeljenje Gradskog centra za socijalni rad u Mladenovcu kompletno se rekonstruiše posle 37 godina, a vrednost radova je preko 25 miliona dinara, saopštio je danas Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda.

Navodi se da je Gradski centar za socijalni rad u Mladenovcu počeo s radom 1985. godine i ima više od 4.500 korisnika i 20 zaposlenih.

Veličina objekta, čije renoviranje je u toku, iznosi 588 kvadratnih metara, ima 24 prostorije od čega 18 kancelarija, sala za sastanke sa sobom za kontrolisano viđanje, prostoriju arhive, tehničke prostorije i prostorije za dnevni odmor zaposlenih, precizirao je Sekretarijat.

Doda je se da su planirani radovi na kompletnom spoljašnjem uređenju, koji će obuhvatati poboljšavanje uslova pristupačnosti za osobe sa invaliditetom, uređenje pešačkih staza, formiranje parkinga unutar dvorišta postavljanjem raster behaton ploča preko postojeće zelene površine, kao i ograđivanje dvorišta sa postavljanjem sistema za kontrolu pristupa.

Planom radova je predviđena sanacija krova, obnova fasade, zamena stolarije, renoviranje toaleta, a predviđeno je i kompletno opremanje objekta novim nameštajem i potrebnom opremom.

„Na ovaj način Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu pokazuju da kontinuirano sprovode odgovornu socijalnu politiku. Novi objekat će u velikoj meri da olakša i ubrza korisnicima socijalnih usluga proces ostvarivanja njihovih prava i potreba. Naš cil je da unapredimo izgled i samu funkcionalnost centara za socijalni rad, kako bi zaposleni na najbolji mogući način mogli da pružaju pomoć građanima kojima je to najpotrebnije“, izjavila je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Napomenula je da će centar za socijalni rad u Mladenovcu dok traje rekonstrukcija biti privremeno izmešteno u objekat Centra za kulturu i turizam Mladenovac, Ulica vojvode Putnika 7.

Stanisavljevićeva je podsetila da je u proteklom periodu rekonstruisano i adaptirano više od 50 odsto objekata Gradskog centra za socijalni rad.

„Na taj način doprinosimo boljem i kvalitetnijem pružanju usluga i sprovođenju prava iz oblasti socijalne zaštite, a samim tim i poboljšavamo uslove rada naših zaposlenih“, zaključila je Stanisavljevićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar