U trendu

Počela sednica: Krizni štab saglasan koje će mere važiti za praznike

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti razmatrane i eventualne mere za novogodišnje praznike, počela je nešto posle 8 sati u Palati Srbija.

Na sednici će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija i sagledani efekti mera koje su od ponedeljka na snazi.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je, povodom najavljenih proslava Nove godine, rekao da je medicinski deo Kriznog štaba saglasan po tom pitanju.

„Moramo biti jasni da moramo da očuvamo zdravlje, i da nam zdravlje jedino može sačuvati i ekonomiju. Od donošenja zakona i uključivanja Komunalne milicije od pre petnaestak dana, ipak imamo nešto bolje rezultate, barem po njihovim izveštajima. Više se kažnjava i bolje se sprovode mere. Možda se može reći da je to dalo efekta… Vrlo je važno da shvatimo da se ponašamo odgovorno“, rekao je Tiodorović za N1.

Tiodorović navodi da je produžavanje radnog vremena pojedinih objekata, koje je bilo ove nedelje, urađeno sa ciljem smanjivanja gužvi. Govoreći o temama današnjeg sastanka Kriznog štaba, kaže da će sigurno među temama biti ocena i procena epidemiološke situacije, i na osnovu rezultata o broju pacijenata će se doneti odluka o radnom vremenu u predstojećim danima.

Smatra da neće biti zabrane kretanja za vreme Nove godine.

„Mislim da nam to nije neophodno ako se poštuje radno vreme i ostale mere“, naveo je on.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba, koja je održana u ponedeljak 21. decembra, doneta je odluka da se radno vreme svih lokala produži sa 17 sati na 20 časova.

Članovi medicinskog dela Kriznog štaba tada su bili protiv popuštanja mera, ali su naveli da je saslušana argumentacija i Privredne komore Srbije i Grada Beograda i da je na kraju prihvaćen predlog o produženju radnog vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)