U trendu

Počela sednica, opozicija i građani ušli u „predvorje“ SC

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada počela je nešto posle 10 sati, a deo predstavnika opozicije i udruženja građana, koji su se okupili ispred Sava Centra, u pokušaju da spreče sednicu, ušli su u „predvorje“ zgrade, odnosno u prostor između dva reda vrata na ulazu u Sava Centar iz Ulice Milentija Popovića.

Komunalna milicija ih je tu zaustavila i sprečila da uđu u hol, u kojem se nalazi i policijska brigada, koja nije reagovala.

Okupljeni tvrde da su u skladu da zakonom podneli zahtev da prisustvuju sednici i da „nema osnova da im se brani da uđu“.

Određeni broj građana, inače, može da prisustvuje sednicama gradskog parlamenta, ali o tome odlučuje predsednik Skupštine, ali, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu predsednika, budući da su uvedene epidemiološke mere, to nije moguće, a čak je smanjeno i prisustvo zaposlenih u stručnim službama.

Na dnevnom redu sednice su plan detaljne regulacije dela Makiškog polja na teritoriji opštine Čukarica, koji je i izazvao nezadovoljstvo dela javnosti, kao i planovi detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine i dela područja između Ugrinovačke, Bačke ulice i Novosadskog puta.

Raspravljaće se i Predlogu plana detaljne regulacije za područje zapadno od Ulice Bahtijara Vagabzade, Predlogu plana detaljne regulacije fabrike kartona „Umka“, kao i o Predlogu plana detaljne regulacije za deo objekata sistema vodosnabdevanja sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac za naselja Vrčin, Grocka, Begaljica, Mala Ivanča, Dražanj, Umčari, Pudarci, Kamendol i Brestovik.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu plana detaljne regulacije za kompleks RATEL-a u Dobanovcima, kao i o predlozima o izradi nekoliko planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.