U trendu

Počela sednica Skupštine BG, i o planovima regulacije

BEOGRAD – Sednica Skupštine Grada Beograda na kojoj će se raspravljati o planovima detaljne regulacije više delova glavnog grada počela je u Centru Sava nešto posle 10.00 časova.

Pred odbornicima nalazi se predlog plana detaljne regulacije za izgradnju trafo stanice 110/35 KV „Beograd“ u Surčinu i nadzemnog voda 110 KV za povezivanje planirane trafo stanice na postojeći nadzemni vod, kao i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova gradskih opština Surčin i Novi Beograd.

Takođe, odbornici će danas raspravljati i o predlogu izmene i dopune plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar i to između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića.

Na dnevnom redu današnje sednice nalazi se i predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković u opštini Voždovac i izrada Plana detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, takođe u opštini Voždovac.

Razmatraće se i predlozi odluke o podizanju spomenika Rabindranatu Tagoru, obrazovanju odbora za podizanje tog spomenika, rešenje o davanju saglasnosti na statut pozorišta KPGT, odluci o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda.

U okviru dnevnog reda odbornici će razmatrati i potrebu sprovođenja postupka javno – privatnog partnerstva za uvođenje rečnog prevoza kao podsistema javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji Beograda.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. Godinu – JKP „Beogradske elektrane“ i JP „Sava Centar“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.