U trendu

Počela sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda počela je danas nešto posle 10 sati, a pred odbornicima je predlog odluke o razrešenju i imenovanju članova Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.

U pitanju je razrešenje i imenovanje predsednika, zamenika predsednika, članova i zamenika članova, sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije.

U skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o lokalnim izborima, beogradska skupština treba da obrazuje izbornu komisiju u roku od sedam dana od njegovog stupanja na snagu.

Taj zakon stupio je na snagu 8. februara, a deo je seta izbornih zakona kojima bi trebalo da se poboljšaju izborni uslovi za predstojeće izbore.

Reč je o zakonima koje je Skupština Srbije usvojila 4. februara, a nastali su kao ishod međustranackih dijaloga o izbornim uslovima vođenih sa i bez evroposrednika, kao i na osnovu preporuka OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije.

Kako je ranije najavljeno, lokalni i parlamentarni izbori biće raspisani 15. februara, a predsednički 2. ili 3. marta.

Naredna sednica Skupstine grada biće održana već u poneđak, 14. februara, kada će na dnevnom redu biti i rebalans budžeta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.