U trendu

Počela sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Predlog odluke o dodeli naziva ulica na teritorijima gradskih opština Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Zemun, Palilula, Rakovica, kao i Predlog odluke o dodeli naziva obale na teritoriji gradske opštine Novi Beograd, počela je nešto posle 10.00 časova.

Na današnjoj sednici gradske Skupštine odlučivaće se i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. godinu JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, ali i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o komunalnom redu.

Odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, ali i o Predlogu o izmenama i dopunama odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada Beograda.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o postavljanju sistema javnih bicikala, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o javnim parkiralištima, o izmenama i dopunama odluke o javnom linijskom prevozu, o gradskoj upravi.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o proglašenju spomenika prirode Miocinski sprud „Tašmajdan.

Na dnevnom redu sednice, između ostalog, biće i Predlog zaključka o ispravci odluke o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju Grada Beograda i Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Beograda za 2021. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.