Počela treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke

BEOGRAD – Treća faza rekonstrukcije Ulice knjeginje Zorke na Vračaru, od Njegoševe do Makenzijeve ulice, počela je danas, a prema rečima predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ulica će u potpunosti biti rekonstruisana i puštena u saobraćaj do trećeg septembra.

Radovi na rekonstrukciji te ulice se izvode u pet faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobodenja, a Nikodijević kaže da je vrednost investicije 50 miliona dinara.

„Radove izvodimo tako da saobraćajnice koje sada rekonstruišemo mogu da se koriste narednih 20 godina, bez potrebe da ih ponovo rekonstruišemo kao što je to bio slučaj u nekom ranijem perodu kada su ogromne pare ulagane u ulice koje nisu mogle da izdrže više od dve ili tri godine i kojima je sada potrebna kompletna rekonstrukcija“, rekao je Nikodijević novinarima, nakon oblaska radova.

On je naveo da se u Beogradu trenutno rekonstruiše veliki broj saobraćajnica.

„S obzirom da je avgust, da je veliki broj ljudi na odmorima, a intenzitet saobraćaja smanjen, koristimo priliku da septembar, kada đaci kreću u škole i kada ponovo počinje saobraćajni špic, dočekamo spremni sa novim i rekonstruisanim saobraćajnicama“, rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je rekonstrukcija Svetogorske ulice završena i naveo da se privode kraju radovi na obnovi Bulevara oslobođenja, te da će biti završena i Takovska ulica do trećeg septembra.

„Pripremamo se za dalji nastavak rekonstrukcije ključnih saobraćajnica u Beogradu“, rekao je on i naveo da će vrlo brzo početi rekonstrukcija Karađorđeve, Džordža Vašingtona, 27. marta, kao i Ulice cara Dušana koja dugo godina nije rađena.

Nikodijević je dodao da će kao finale svega uslediti rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Republike i da će u narednih godinu, godinu i po dana apsolutno sve ključne saobraćjanice biti potpuno rekonstruisane i građani će moći da ih koriste dugi niz godina.

„Imamo dovoljno sredstava za sve radove…kada imate dovoljno novca, kada se ponašate domaćinski i kada radite kvalitetno onda možete očekivati da imate dobre rezultate i verujem da će građani biti zadovoljni onim što ćemo raditi u Beogradu“, dodao je Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.