U trendu

Počeli protesti u Beogradu: ‘Uspeli smo da vratimo autonomiju i integritet Rektoratu’ (video)

Protest „Jedan od pet miliona“ koji se održava po 43. put počeo je na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Kako su saopštili organizatori, akcenat ovog protesta biće na studentima koji su dvanaest dana blokirali zgradu Univerziteta u Beogradu.

Organizatori, među kojima su i studenti koji su učestvovali u blokadi Rektorata Univerziteta u Beogradu od 13. do 25. septembra, kažu da su studenti time “uspeli da vrate autonomiju i integritet ovoj ustanovi, čime su dokazali da su promene u Srbiji moguće i da se borba za njih mora nastaviti”.

Okupljanje je počelo oko 19 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će protestna povorka krenuti ulicom Vase Čarapića, kroz Dositejevu i Siminu ulicu, preko Francuske i Ulice cara Dušana, do ulice Tadeuša Košćuška i Uzun Mirkove ulice, sve do zgrade Rektorata.

Najavljeno je da će se građanima obratiti Mila Jovanović, jedna od organizatorki protesta i studentkinja koja je, zajedno sa svojim kolegama, blokirala Rektorat. Osim nje, na protestu se okupljenima obratio i glumac Radoslav Milenković.

Podsetimo, blokada Rektorata okončana je 25. septembra, nakon što je Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović odredila 4. novembar kao rok do kada treba da bude rešeno pitanje spornog doktorata ministra finansija u Vladi Srbije Siniše Malog.

(Danas online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.