U trendu

Počelo čišćenje divlje deponije u potoku Paripovac

BEOGRAD – U naselju Žarkovo danas su počeli radovi na čišćenju divlje deponije u potoku Paripovac, ispod mosta u Trgovačkoj ulici.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da su građani tog dela opštine Čukarica pisali Opštini i Gradu povodom problema ove divlje deponije i dodao da taj prostor ne izgleda kao uređeni grad u 21. veku, već kao 19. ili 18. vek.

„Zato smo danas došli da brzom akcijom prvo očistimo sav ovaj nered, a onda će ‘Beograd vode’ u narednim danima ovde sprovesti cev, izvući sve nelegalne priključke koje će provesti kroz cev u kolektor tako da više neće biti ni neprijatnog mirisa“, rekao je Vesić.

Dodao je da će za sedam do deset dana to biti uređena površina i da više neće biti deponija koje se svi stidimo već će izgledati onako kako treba da izgleda svaki deo grada.

„Ovo je dokaz kako svi zajedno možemo da radimo -opština Čukarica, Grad Beorgad, Ministarstvo za zaštitu životne sredine i kako kada zajedno radimo svaki deo našeg grada možemo da uredimo i da postane bolje mesto svih ljudi. Tako Beograd pobeđuje i tako treba da radimo“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da je ta opština, osim akcija koje ima zajedno sa Gradom Beograd, tokom prošle godine iz svojih sredstava uklonila 18 divljih deponija sa teritorije Čukarice.

Uputio je apel svim građanima da ne stvaraju nove deponije jer se, dodao je, taj novac može iskoristiti na mnogo bolji način, a ujedno će se čuvati životna sredina.

Početku radova na čišćenju divlje deponije u potoku Paripovac, između ostalih, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Aleksandar Dujanović, direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.