U trendu

Počelo glasanje za poštansku marku povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Izbor za poštansku marku kojom će u prigodnom filatelističkom izdanju 15. oktobra biti obeleženο 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, počeo je danas, saopštila je Pošta Srbije.

Glasa se za najbolji od pet predloga, po dve prigodne poštanske marke u formi bloka, čiji su motivi simbolični prikazi zajedničkih vrednosti, nacionalni simboli i znamenite ličnosti koje povezuju Srbiju i SAD. Ta minijaturna umetnička dela izradili su profesionalni autori poštanskih maraka Pošte Srbije.

Glasanje putem aplikacije Vajber je za članove zajednice Viber Srbija počelo danas u 10 časova, traje do ponedeljka 5. jula do 10 časova, na: https://invite.viber.com/?g2=AQBVu8q0KVf4Zkelfn43SM9NYJwcy%2Fm0q94BSDhh6dFPiulWzg4Iat5SMF5oDfew.

Pobedničko rešenje će biti proglašeno i objavljeno u ponedeljak, 5. jula, u zajednici Viber Srbija, a od 15. oktobra će biti na poštanskoj marki povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

Glasanje je organizovano u saradnji s Ambasadom SAD u Beogradu i kompanijom Rakuten Viber. Ovo je prvi put da se u saradnji sa jednim diplomatskim predstavništvom u Beogradu organizuje promotivno glasanje za izbor prigodne poštanske marke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.