Počelo uklanjanje nelegalno izvedenih radova u Krunskoj 79

BEOGRAD – Uklanjanje nelegalno izvedenih radova na objektu u Krunskoj 79 započeto je danas prinudnim putem i trajaće sve dok sve nelegalno sagrađeno ne bude uklonjeno, izjavila je sekretarka za inspekcijske poslove Beograda Sonja Božović.

On je navela, prenosi Beoinfo, da se uklanjanje obavlja po izvršnom rešenju građevinskog inspektora.

Radovi na objektu započeti su po Rešenju o odobrenju za izvođenje građevinskih radova na investicionom održavanju krovnog pokrivača i fasade, a zatim je inspekcija utvrdila da investitor vrši bespravno nadziđivanje objekta.

„Građevinska inspekcija je odmah obavestila nadležni organ GO Vračar, koji je poništio rešenje kojim se odobrava investiciono održavanje krovnog pokrivača i fasade, doneto je rešenje o zatvaranju i rešenje o uklanjanju, koje se sada izvršava“, rekla je ona.

Protiv investitora radova podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a protiv izvođača radova podneta je prijava nadležnom tužilaštvu za pokretanje privrednog prestupa.

„Apelujem na građane da građevinske radove izvode samo uz posedovanje odgovarajuće građevinske dozvole i da se prilikom izvođenja radova strogo pridržavaju odobrenog projekta, jer će se u suprotnom svaki pokušaj bespravne gradnje sankcionisati u skladu sa zakonom“, poručila je Božović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.