U trendu

Počeo festival „Burgeraj“ u Beogradu

BEOGRAD – Trodnevni festival „Burgeraj“ otvoren je danas u podne na Savskoj promenadi gde će Beograđani do nedelje uveče imati priliku da uživaju u velikom izboru burgera, muzičkom i strit art programu, kao i da udome kućnog ljubimca.

Posetioci će sva tri dana moći besplatno da uđu na „Burgeraj – festival burgera baj Bira Moreti“, od 12:00 do 23:00, na kome će elektronsku muziku puštati didžejevi Pepe, Ojša, Ajron, Gruvimen, Goran Starčević i drugi.

U okviru strit art zone „Burgeraja“ muralista Derkoks oslikavaće sprejevima panoe velikih dimenzija.

Tokom festival posetioci će moći da kupe juneći, jagnjeći, pileći, dimljeni, od angus govedine ili veganski burger izlagača Burger hausa, Sabmarina, Toster bara, Fet bojsa, Holi smouksa, Burger end ko, Burger laba, Loko šefa, Pub republike i Ž burgera, najavljeno je iz „Burgeraja“.

Najmlađima su obezbeđene interaktivne radionice, D gliterolodži će ima oslikavati lica i delove tela, dok će starijim posetiocima berberin Karlo sređivati bradu i frizuru, a društveno odgovorni kutak festivala omogućuje udomljavanje pasa, mačaka i zečeva.

U saradnji sa fondacijom Riken napravljena je „Pikselata“ umetnička instalacija od limenki koja ukazuje na značaj reciklaže.

„Ovo je praktično jedan od prvih festivala koji se održava na Savskoj promenadi. Na ‘Burgeraj’ treba doći da bi se sagledao širok spektar burgera. Ovo je lep porodični događaj i lep način da se provede vikend. A i ne mora da se kuva ručak!“, rekla je Tanjugu portparolka festivala Ljiljana Vukotić.

Organizatori „Burgeraja“ je skup nezavisnih producenata koji rade poznate beogradske festivale, uz sponzorstvo Bira Moreti i podršku Belgrejdvoterfronta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.