U trendu

Počeo protest „1 od 5 miliona“: Okupljenima se obratio Aleksandar Obradović (video)

Protest Jedan od pet miliona na kojem se obratio uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović koji je tri meseca proveo u kućnom pritvoru, počeo je večeras u centru Beograda.

55. protest #1od5miliona u Beogradu

Gepostet von 1od5miliona – zvanična stranica am Samstag, 21. Dezember 2019

Na kamion sa kojeg se obraćaju govornici okačen je veliki transparent na kojem piše „Aleksandar Obradović naš heroj“ sa njegovom iscrtanim likom.

„Drago mi je da vidim ispred sebe slobodoljubive ljude“, kazao je.

„Istina se ne može sakriti. Na primeru Krušika vidi se anatomija režima“, rekao je on okupljenima.

On je poručio da bolja budućnost ne dolazi sama od sebe i da se za nju moramo izboriti.

Okupljenima se deli odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom „naš heroj“.

Protest je za razliko od prethodna dva prijavljen policiji, kako su naveli organizatori, iz bezbednosnih razloga. Prethodna dva protesta nisu bila prijavljena policiji jer nisu pronadjene osobe koje su fizički nasrnule na studenta i jednog od organizatora protesta Srđana Markovića i snimatelja udruženja Nemanju Ristića.

Protestna kolona prolazi pored zgrade Radio televizije Srbije i predsedništva gde će 55. protest Jedan od pet miliona biti završen.

Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Aleksandra Obradovića za odavanje poslovne tajne. Njegov advokat Vladimir Gajić ranije je rekao da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv Obradovića za kojeg je naglasio da je uzbunjivač i da bi mogao da bude svedok.

(Danas/N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.