U trendu

Početak školske godine u zonama skola protekao bezbedno

BEOGRAD – Pomoćnica komandira Saobraćajne policijske ispostave Sever Beograd Ivana Memarović izjavila je da je prvi dan septembra u zonama škola prošao bezbedno.

„Možemo reći da je prvi dan u zonama škola protekao bezbedno, nismo imali saobraćajnih nezgoda“, rekla je Memarović za Tanjug.

Ona je dodala da saobraćajna policija svakog septembra ima pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola, za vreme dolaska i odlaska dece, ali i za vreme velikog odmora.

„Saobraćajna policija će sankcionisati sve prekršaje koji utiču na bezbednost dece u saobraćaju“, kazala je ona.

Memarović je navela da je najčeshi prekršaj u zonama škole nepropisno parkiranje.

„Roditelji stanu samo na minut kako bi dete ostavili u školi, ali samim tim ugrožavaju ostalu decu koja žele da pređu ulicu. Jedan od čestih prekršaja je nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu, kao i nepropisano prevoženje dece“, objasnila je ona.

Memarović je rekla da je prevencija u saobraćaju veoma bitna.

„Kao Ministarstvo sprovodimo ne samo represivne, nego i preventivne mere, koje podrazumevaju edukaciju đaka tokom školske godine“, istakla je ona.

Dodala je da deca vole da komuniciraju sa policijom i da im često prilaze sa pitanjima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, pogotovo za vreme padavina, kada je samnjena vidljivost i klizav kolovoz. Moramo paziti na učenike, a mi im želimo srećan početak nove školske godine – poručila je Memarović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar