U trendu

Početkom decembra tramvajem od Sajma do Slavije

BEOGRAD – Tramvajska mreža iz Savske ulice prema Nemanjinoj i Karađorđevoj ulici će profunkcionisati za 10 dana do dve nedelje, dok je za tri nedelje planirano da se završi i kolovoz na toj relaciji, poručio je danas glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

On u izjavi za K1 televiziju najavio i da će u naredne tri do četiri nedelje biti završen parkovska površina na Savskom trgu.

„Nedelju dana nakon završetka tramvajske mreže imamo još nedelju dana radova za uređenje trga i parkovske površine, što znači da će od današnjeg dana za tri do četiri nedelje čitav prostor biti potpuno završen, skinute ograde i neće biti radova i majstora, te će za novogodišnje praznike moći da se koristi“, kazao je Stojčić za Televiziju K1.

On je istakao da je završena i nova crpna stanica na ovoj teritoriji kao i da je za vreme kišnih dana testirana, kako bi se stara mogla ukloniti.

Radovi od Brankovog mosta, duž Karađorđeve ulice do Savskog trga će, kaže Stojčić, krenuti u drugoj polovini naredne godine i objasnio da se trenutno prikuplja potrebna dokumentacija za realizaciju tog projekta.

Naglasio je da su se radovi odvijali u skladu sa planiranim vremenskim rokom i da nije bilo većih odstupanja osim u periodu kada je postavljan spomenik Stefanu Nemanji.

Komplentna rekonstrukcija Savskog trga je obuhvatila i ulicu Milovana Milovanovića, Gavrila Princpa i Balkansku ulicu, a isčekuje se početak decembra kada će beograđani moći da se tramvajem voze od Sajma do Slavije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar