Počinje festival Belgrade Music Week

BEOGRAD – Na Ušću u Beogradu danas počinje trodnevni festival Belgrade Music Week festival.

Kako su najavili organizatori, više od 17 najvećih zvezda pop, trep i narodne muzike nastupiće na ovom prvom Belgrade Music Week festivalu na Ušću.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je, budući da je upravo završeni „Bir fest“ postao značajna manifestacija za turizam Beograda, odlučeno da se ove godine nastavi sa organizovanjem koncerata, tako da će u naredne tri nedelje u Beogradu biti održano još koncerata.

„Posle ‘Bir festa’, na kojem je nastupilo više od 120 izvođača i koji je zaista bio uspešan, ovog vikenda ćemo imati 17 velikih zvezda u tri dana i to će zaista biti spektakl. Vikend posle toga nas čeka klasika, a posle toga i Ivan Tasovac s filharmonijom na otvorenom“, rekao je Vesić.

On je dodao da se procenjuje da će ta tri događaja imati skoro milion posetilaca.

„Nama osim sportskih događaja trebaju koncerti, i ovakvi i pojedinačni, jer je to razlog zbog kojeg turisti dolaze u Beograd“, rekao je Vesić i istakao da srpska prestonioca živi od turizma i da je prošle godine od turizma zarađeno 800 miliona evra.

Na ovaj način, rekao je zamenik gradionačelnika, pokazuje se da je Beograd centar Balkana, ne samo poslovni već i kulturni.

(Tanjug)

Napišite komentar