U trendu

Počinje rekonstrukcija Dvorane Doma sindikata

Dvorana Doma sindikata, koja je obeležila 60 godina postojanja, biće narednih meseci renovirana.

Nakon rekonstrukcije, koja će trajati od šest do osam meseci, objekat će posedovati šest sala, od kojih će četiri biti bioskopske i dve multifunkcionalne sale, saopštio je Megakom film, koji je vlasnik ovog prostora.

Kako se navodi, velika sala će biti projektovana kao multifunkcionalna dvorana po svetskim standardima, opremljena najsavremenijom audio i video opremom.

Jubilej 60 godina postojanja i početak radova obeležen je sinoć koncertom pod nazivom „Svedok jednog vremena“.

Koncert je održan u prepunoj sali Dvorane Doma sindikata, a u njemu je učestvovalo 25 pevača i glumaca, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, na čelu sa dirigentom Vojkanom Borisavljevićem.

Publika je imala priliku da se priseti nekih starih vremena, i zajedno sa njima obeleži kraj jedne ere, ali i početak nove.

Dvorana Doma sindikata je svečano otvorena 13. juna 1957. godine. Od te godine pa do danas u Domu Sindikata su se održavali, i dalje se održavaju, različiti kulturni događaji od značaja za Beograd, ali i za celu zemlju.

Aprila 2013. godine Vlada Srbije je kompletnu zgradu Doma Sindikata proglasila za spomenik kulture u Beogradu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.