U trendu

Podeljeni lifleti beskućnicima,Stanisavljević:Brinemo o njim

BEOGRAD – Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je danas da su podeljeni lifleti beskućnicima u Beogradu, na kojima je naznačeno gde mogu da se jave i ostvare pravo na socijalnu pomoć, obrok, tople napitke, koje je radno vreme prihvatilišta i da saznaju druge potrebne informacije.

Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević rekla je da su zbog predstojećih najavljenih niskih temperatura, uz pomoć volontera Crvenog krsta, informisali beskućnike o pravima i uslugama koje mogu da ostvare.

Volonteri su obilazili Skadarsku ulicu, pijacu Bajloni, Francusku ulicu, prolaz na Terazijama i Zelenom vencu i tom prilikom podelili informativne liflete sa podacima o vrstama pomoći koje beskućnici mogu koristiti tokom hladnih dana, rekla je Stanisavljevićeva.

Navela je da je Crveni krst uradio informator sa svim drugim važnim informacijama kao i brošuru o zaštiti od virusa korona, ističući da je zdravlje korisnika na prvom mestu.

Izmenom Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Grad Beograd je omogućio da se u situacijama proglašenog vanrednog stanja ili vanredne situacije, dodatno pomogne licima koja žive na ulicama, koja su bez prihoda i imovine, tako što će ostvariti pravo na besplatan obrok.

Takav vid pomoći je u funkciji obezbeđivanja osnovne egzistencije beskućnicima, koji će samim tim ući u sistem socijalne zaštite i moći da ostvare mnoga prava.

Besplatni obrok mogu da preuzmu bez dokumenata, uz potvrdu Gradskog centra za socijalni rad, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.