U trendu

Podzemna garaža kod hale „Pinki“ sa 350 mesta na dva nivoa

BEOGRAD – Podzemna garaža kod hale „Pinki“ u Zemunu će umesto jedne podzemne etaže za 160 automobila, imati dva nivoa i 350 mesta za parkiranje, a radovi će najverovatnije početi na proleće 2022. godine.

Planom detaljne regulacije bile su predviđene dve etaže, ali s obzirom na blizinu vode i problematiku samog terena bila su neophodna ispitivanja, navodi se na sajtu opštine Zemun i dodaje da je utvrđeno da se tu mogu graditi dva podzemna nivoa sa oko 350 mesta.

„Sada čekamo građevinsku dozvolu i dok se sprovedu procedure, izabere izvođač radova, najverovatnije je da radovi krenu na proleće 2022. godine“, kaže predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, uz napomenu da se na taj način rešava veliki problem parkiranja u starom jezgru Zemuna, koje odavno kuburi sa slobodnim mestima za ostavljanje vozila.

Navodi se da će buduća podzemna garaža, kako su ranije najavili iz JKP „Parking servis“, biti pozicionirana paralelno sa halom „Pinki“, te da će od prizemlja biti udaljena oko devet metara.

Kako se dodaje, na jednom delu krova budućeg ukopanog parkinga biće zeleni krov, dok će na drugoj strani biti pešački plato ispred ulaza u dvoranu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar