U trendu

Podzemni prolaz Terazije-Hotel Balkan gotov do kraja maja

BEOGRAD, 23. marta (Tanjig) – Rekonstrukcija podzemnog pešačkog prolaza Terazije-Hotel Balkan biće završena krajem maja, a celokupni prolazi na Terazijama do kraja septembra.

„Rekonstrukcija na potezu Terazije-Hotel Balkan uključuje novo stepenište, pokretno stepenište jednog od najboljih svetskih proizvođača, obnovljene granitom obložene zidove, rasvetu, a biće postavljen i video nadzor zarad bezbednosti sugrađana. Radovi se završavaju za 10 dana, krajem maja. Radovi su trajali oko dva meseca, što je bilo i planirano“, rekao je za Tanjug Radoslav Marijanović, predsednik opštine Stari grad.

Prema njeghovim tečima, druga etapa koja je u planu je „Terazije Robna Kuća“, a početak radova se očekuje u junu, sa završetkom do sredine avgusta.

„Paralelno će se raditi i na stepenišnom izlazu Terazije – Terazijska česma, koji nije preterano zahtevan, kao i na sanaciji i zameni plafona u celom prolazu . Kompletan završetak radova na ovom prolazu očekivan je u toku septembra“, kazao je Marijanović.

„Sledeći prolaz je u Nušićevoj ulici, a zatim Albanija i Igumanova palata. Radi se prolaz po prolaz da se ne bi stvarao pešački saobraćajni kolaps“, rekao je Marijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar