U trendu

Podzemni prolaz u funkciji, podnete krivične prijave

BEOGRAD – Javno preduzeće „Putevi Beograda“ saopštlili su da je poptuno rekonstruisan podzemni prolaz kod hotela Balkan, nakon što su ga nepoznate osobe tokom vikenda oštetile, ponovo u funkciji, a protiv NN počinilaca podneta je krivična prijava.

Iz tog preduzeća podsećaju da je podzemni prolaz kompletno rekonstruisan posle 50 godina korišćenja, da je pušten u upotrebu u petak, a da se incident dogodio u noći između petka i subote.

„Ugrađene su nove pokretne stepenice i nova podizna rampa za osobe sa invaliditetom, zamenjene su mermerne obloge na zidovima i mermerne ploče na stepeništu, postavljena je nova čelična konstrukcija nadstrešnice sa novim staklima i plafonom, ugrađena je LED rasveta, obnovljena je hidroizolacija i elektroinstalacija, postavljeni su novi oluci i odvodne rešetke“, naveli su iz JP „Putevi Beograda“
NN lica su u noći između petka i subote nekoliko puta bezrazložno isključivali pokretne stepenice preko sigurnosnog prekidača, a na kojim je uz sve ispisan i grafit.

„Svako pokretanje zahteva dolazak ekipe za održavanje;
Pored toga, njihov rad bio je onemogućen ubacivanjem metalnih predmeta – šrafova u gazišta eskalatora“, navodi Beoinfo.
Pokušano je i vađenje LED sijalica iz plafona nadstrešnice.
Eskalator je u međuvremenu popravljen i normalno funkcioniše, a grafit je uklonjen. Vrednost eskalatora je oko 60.000 evra, a protiv NN lica biće podneta krivična prijava.
Iz tog preduzeća su takođe podsetili da je tokom aprila i maja oštećeno šest stakala na ulazima u pešački podzemni prolaz u Jurija Gagarina – kod Tržnog centra Piramida i izvađeni su komandni paneli iz podiznih platformi za osobe za invaliditetom.

Protiv NN lica podneta je krivična prijava.

Nastalu štetu od preko milion dinara sanirala je, kako su dodali, kompanija DPC kao privatni partner u okviru javno-privatnog parnerstva sa JP „Putevi Beograda“.

Podzemni prolaz u Jurija Gagarina kompletno je rekonstruisan 2020. godine, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.