U trendu

Pogačar i Slankamenac na optužbe Vučića i Brnabić da su profesionalni demonstranti: Ne …

Predsednik Udruženja frilensera Miran Pogačar koji podržava proteste poljoprivrednika i službenik gradske uprave Novog Sada Mileta Slankamenac koji učestvuje u protestima, rekli su danas, odgovarajući na optužbe predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da se ne bave poljoprivredom, da nije prvi put da vlast nekoga lažno optužuje.

Pogačar je za Betu, rekao da je tačno da podržava poljoprivrednike jer misli da ih podržava većina poštenih građana.

„Podržavam poljoprivrednike jer znam da ih podržava većina poštenih građana Srbije pošto hrane ovu zemlju“, rekao je Pogačar.

Vučić tvrdi da je Pogačar profesionalni demonstrant pošto je kao frilenser (radnik na internetu) pre nekoliko godina predvodio proteste tih radnika kada im je država retroaktivno obračunala porez na prihod za pet godina, a sada podržava protest poljoprivrednika.

Pogačar je rekao da ne želi da govori u ime roditelja, ali je naveo da se oni bave proizvodnjom meda i sezonskog povrća u plasteniku i da ih prodaju na pijaci u Zrenjaninu, Titelu i Perlezu.

On je rekao da sa poljoprivrednicima „moraju da razgovaraju nadležni za taj sektor, ministarstva poljoprivrede i finansija i vlada, a ne Vučić koji se meša u sve stvari, iako nije nadležan“.

Slankamenac je potvrdio da je tačno da radi u Gradskoj upravi Novog Sada, ali da više od 20 godina živi na selu u Gospodjinci, gde obrađuje oko 13 hektara zemlje.

Brnabić je jutros na TV Hepi rekla da se Slankamenac „poljoprivredom evenualno bavi iz hobija“.

„Tačno je da radim u Gradskoj upravi Novog Sada, grada gde sam rođen, ali sam se 2.000 godine vratio na selo u Gospođince da bih obradjivao zemlju i putujem 30 kilometara na posao u Novi Sad“, rekao je Slankamenac.

Dodao je da je navikao da „vlast laže i da joj nije prvi put“.

On je rekao da proizvodi pšenicu, kukuruz, soju i ječam i da se poljoprivredom ne bavi iz hobija već zbog toga što mora jer ima troje dece.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.