U trendu

Pokrajinski sekretarijat predlaže krivični postupak protiv Centra za socijalni rad u Alibunaru

Komisija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je nakon urgentnog zbrinjavanja šestoro dece iz Novog Kozjaka, kod Alibunara, utvrdila propuste u radu Centra za socijalni rad iz Alibunara i predložila pokretanje postupka utvrdjivanja krivične odgovornosti direktora i stručnih radnika u tom centru.

Skupštini Opštine Alibunar biće dostavljena inicijativa za razrešenje direktora Centra zbog propusta u radu, saopštio je danas taj pokrajinski sekretarijat.

Dodaje se da će biti pokrenut i postupak pred Etičkim odborom Komore socijalne zaštite radi utvrdjivanja povrede kodeksa profesionalne etike stručnih radnika.

Navodi se da je komisija konstatovala da je u zaštiti dece izostala potpuna i odgovarajuća porodično-pravna reakcija organa starateljstva, zatim da nisu kontinuirano praćene potrebe dece, uočeni su propusti u vodjenju slučaja u organizovanju zaštite dece.

Šestoro dece koja su živela sama u Novom Kozjaku smešteno je prošle sedmice u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i oseća se dobro, a nad Centrom za socijalni rad u Alibunaru pokrenut je inspekcijski nadzor, saopštio je danas Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Kako su preneli mediji, šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara je živelo samo, bez majke koja ih je napustila i oca koji je u zatvoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.