U trendu

Pokretna kancelarija Vesića danas na Novom Beogradu

BEOGRADA – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je danas sa građanima novobeogradskih blokova 23 i 19a o problemima sa kojima se suočavaju i najavio da će se u narednom periodu izgraditi tri igrališta i uraditi rekonstrukcija stepeništa.

Vesić je naveo da je sa građanima Bloka 23 razgovarao o uređenju unutarblokovskih površina, za koje, kaže, do pre dve godine niko nije bio nadležan, te da se to rešilo zahvaljujuhi novom Zakonu o glavnom gradu, kao i kroz Statut grada.

Naveo je da će u tom Bloku u narednom periodu biti urađena rekonstrukcija stepeništa, koja su u lošem stanju i koja, kako navodi, decenijama niko nije održavao.

„To je upravo svrha pokretne kancelarije, da mogu da obilazim naselja i čujem sve o problemima sa kojima se susreću“, rekao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je najavio da će se u Bloku 23 graditi tri igrališta, te da će se u ovoj godini završiti dva manja, a u narednoj veliko igralište.

Dodao je i da će građani tog Bloka dobiti 794 zonirana parking mesta, čime će, navodi, mesta biti rezervisana samo za one koji žive tu.

„Pričali smo i o tome kako da nastavimo ozelenjavanje Bloka 23, a obavestio sam građane da je njihov Blok stavljen pod zaštitu, čime je sprečen svaki eventualni pokušaj gradnje na slobodnim površinama“, rekao je Vesić.

Vesić je istakao da će Grad poboljšati javnu rasvetu, kao i da će zameniti đubrijere, kako ih građani ne bi koristili umesto kontejnera.

„Biće zamenjen i određen broj klupa, kao i još mnogo drugih stvari kako bi ovaj divni blok postao još bolje mesto za život“, rekao je Vesić.
Naveo je da je posebno zadovoljan što su mu stanari Bloka 23 rekli da je nakon donošenja odluke Grada Beograda rešen problem buke iz ugostiteljskih objekata, te istakao da će od će od 1. januara Komunalna milicija početi sa kontrolom buke.

„To znači da će upravljači puta morati da počnu sa postavljanjem zaštitnih barijera ili će u suprotnom plaćati kazne“, kazao je Vesić.

Vesić je istakao da je sa građanima razgovarao i o lokalima koji su u vlasništvu Vojske i naveo da je sada Grad u procesu pregovora kako bi se napravio klub za seniore.

Dodaje da će Grad to predložiti za Blok 23 i za Blok 19a, jer su kaže, Klubovi za seniore važni, jer stariji treba da imaju što kvalitetniji društveni život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar