U trendu

Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godiĆĄnji odmori

Kosovska policija primenjuje od danas poseban operativni plan izjavio je večeras za Tanjug zamenik ministra unutraơnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godiĆĄnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vreme sa osam produĆŸeno na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godiơnjeg odmora.

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez Kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je večeras upozorila americka ambasada u Priơtini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupơtinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskrơnjih praznika biti u pripravnosti naglasivơi da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu doneo je Generalni direktorijat Kosovske policije u PriĆĄtini.

Nije prvi put da americka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom verskih praznika upućen je i proơle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.