U trendu

Policija sprečila blokadu Gazele, kilometarske kolone na izlazu iz Pančeva

Posle prvih jutarnjih protesta zbog poskupljenja goriva, kada je došlo do blokada pojedinih saobraćajnica u Beogradu, Novom Sadu, ali i drugim delovima Srbije, policija je ovog popodneva reagovala u Beogradu i sprečila zatvaranje auto-puta i mosta Gazela kod Sava centra, javljaju beogradski mediji.

https://twitter.com/_impresionista/status/1006057887863435264

Saobraćaj je nakratko bio zaustavljen na mostu Gazela u Beogradu, a blokade su zabeležene i na Zrenjaninskom putu, kod Borče, u Kragujevcu, Nišu, Mladenovcu i drugim gradovima.

Izlazi iz Pančeva ka Beogradu su još uvek blokirani, a na putu je stvorena kilometarska kolona. Nije poznato kada će saobraćajnica biti odblokirana

Mnogi Pančevci koji su ovog popodneva krenuli ka Beogradu dobro su zažalili, pošto su naleteli na blokirane puteve. Na putu je stvorena kilometarska kolona i nije poznato kada će saobraćajnica biti odblokirana.

​Ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović je, govoreći o protestima zbog cene goriva, objasnio da svima koji zaustavljaju vozila u saobraćajnim trakama prete novčane kazne.

​Kako je kazao, Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznu u iznosu od 20.000 do 40.000 dinara za vozače koji zaustave ili parkiraju vozilo na autoputu u saobraćajnoj traci, a 10.000 do 20.000 dinara za one koji u zaustavnoj traci parkiraju vozilo na autoputu.

Protesti zbog visoke cene goriva u Srbiji traju od petka.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)