U trendu

Poljoprivrednici blokirali izlaze iz Sombora

Poljoprivrednici iz Sombora i okolnih sela blokirali su traktorima sve značajnije putne pravce koji iz tog vode ka većim gradovima.

Putevi se blokiraju na po dva sata, a kolone vozila koje se zbog toga stvaraju duge su po nekoliko kilometara, javlja reporterka agencije Beta.

Poljoprivednici traktorima blokiraju put Sombor-Odžaci-Novi Sad kod mosta na Staparskom putu, put Sombor-Vrbas-Novi Sad na raskrsnici u Kljajićevu i put Sombor-Subotica kod obilaznice na Subotičkom putu.

Nova blokada trajaće, kako su kazali, od 16.00 do 18.00.

„Zakupi, krediti, visoke cene repromaterijala sve to nas je izvelo na proteste“, kazao je Goran Mašić iz Stanišića koji učestvuje na blokadi na Subotičkom putu.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici su jesenas pšenicu posejali skupim repomaterijalom, a sada će rod „prodavati u bescenje“.

„Dizel je kod nas je skuplji 30 dinara nego u okolnim državama, a da ne pričam o subvencijama po hektaru, koje su male i ograničene na 20 hektara“, rekao je on.

Naveo je da su poljoprivrednici ćutali dok su „bili na nuli“ ili dok su imali malu zaradu, ali sada, kako je kazao, više ne mogu ni da prežive.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.