Poljoprivrednici iz Beograda na Sajmu u Parmi

BEOGRAD – Predstavnici Sekretarijata za privredu i 40 beogradskih poljoprivrednika posetili su danas Međunarodni sajam prehrambene industrije CIBUS TEC 2019 u Parmi.

Podsekretar za privredu Radenko Durković je u izjavi za Beoinfo rekao da je taj sekretarijat poljoprivrednicima sa teritorije grada Beograda, osim stručnih obuka i predstavljanja na domaćim sajmovima u Beogradu i Novom Sadu, ove godine omogućio posetu sajmu u Italiji.

„Nadamo se da će kroz primere dobre prakse poljoprivrednici od svojih kolega iz inostranstva steći nova znanja i iskustva, koja će moći da primene u svom radu. Na ovom putovanju su mladi poljoprivredni proizvođači iz Beograda koji su se opredelili za ovu delatnost, a u tome će i ubuduće imati našu punu podršku, naveo je Durković.

On je podsetio da je Sekretarijat za privredu i u 2019. godini izdvojio znatna sredstva za podsticaje u poljoprivredi.

„Za to je ove godine opredeljeno 200 miliona dinara, i to za podsticaje u četiri kategorije – voćarstvu i povrtarstvu, pčelarstvu, stočarstvu, kao i za nabavku mehanizacije. Poslednjih godina se za ovu namenu sredstva konstantno uvećavaju, tako da su u poslednjih šest godina udesetostručena“, naveo je Durković.

Bojana Jovanović, poljoprivrednic iz Rakovice, izjavila je da je za nju poseta ovom sajmu značajna za njen posao, naročito zbog toga što je početnik, te da će se potruditi da ono što je videla i saznala primeni na svom imanju.

Poljoprivrednici koji su u poseti ovom sajmu imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva ili su njihovi članovi i imaju zapažene rezultate u proizvodnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.