U trendu

Poljoprivrednik: Nisam bio bahat u bolnici

Poljoprivrednik iz Mršinaca kod Čačka Miloš Pajović (22), koga je Prekršajni sud u tom gradu kaznio sa 10.000 dinara, jer je pominjanjem imena premijera Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici narušio javni red i mir, odbacio je danas navode osoblja bolnice po kojima je u komunikaciji s dežurnom doktorkom bio neprijatan i bahat.

Na konferenciji za novinare koju je organizovao pokret Dveri, Pajović je kazao da ni u jednom trenutku nije povisio ton tokom razgovora s dežurnom doktorkom čačanske bolnice.

„Nisam bio bahat, već sam joj samo rekao da pozove Vučića ako nema dovoljno osoblja koje bi komšiju Predraga moglo da preveze na odeljenje hirurgije“, kazao je Pajović.

On je dodao da je smatrao dovoljnim to što je komšiju dovezao u bolnicu.

„Rekao sam da ne mogu komšiju da vodim na drugo odeljenje, jer me čekaju ljudi na njivi i da sam direktno sa polja došao u bolnicu, neadekvatno odeven,“ rekao je Pajović.

Pajović je najavio da će na presudu čačanskog Prekršajnog suda uložiti žalbu i zahvalio brojnim ljudima koji su mu se preko društvenih mreža javili i ponudili novčanu pomoć u plaćanju kazne.

Funkcioner Dveri Milan Roganović, koji je do skoro bio zaposlen u čačanskoj bolnici kao lekar, rekao je da nije obaveza pratilaca da pacijenta odvedu na specijalističke preglede, već da to mora uraditi medicinsko osoblje.

On je ocenio da je kažnjavanje Pajovića zbog pominjanja Aleksandra Vučića povratak u vreme verbalnog delikta.

„Da li se to vraćamo u vreme verbalnog delikta? Da li bilo ko, ko u nekoj situaciji pomene vlast, mora da strahuje da će biti suočen s novčanom kaznom? Da li će to postati praksa i ubuduće“, upitao je Roganović.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

Kada je Pajović rekao da to ne može da uradi, doktorka je odgovorila da nije njena obaveza da vodi pacijente na drugo odeljenje.

U presudi Prekršajnog suda navodi se da je Pajović kažnjen zbog rečenice u kojoj je dežurnoj doktorki Urgentnog centra čačanske bolnice rekao „pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar