Položen kamen temeljac za novu poslovnu zgradu u Beogradu

BEOGRAD – Kamen temeljac za izgradnju novog biznis centra „Navigator 2“ položen je danas, a ovaj poslovni objekat A klase prostiraće se na 27.000 kvadrata i biće završen na proleće 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je sa direktorom „MPC Properties“ Ingom Nisenom položio kamen temeljac i naveo da je izgradnja „Navigator 2“ objekta investicija vredna 45 miliona evra.

Vesić je istakao da svaka nova zgrada u Beogradu znači novi posao za našu građevinsku industriju i nova radna mesta, te podsetio da je do sada, u 2018. godini, u Beogradu izdato građevinskih dozvola za 750.000 kvadrata.

„Izdato je i lokacijskih uslova za oko dva miliona kvadrata i to je apsolutni rekord u nekoliko poslednjih decenija. Izdali smo u ovom trenutku za oko 50 građevinskih dozvola više nego prošle godine i između 150 i 200 lokacijskih uslova više nego prošle godine. To govori da smo interesantna destinacija i da smo na pravom putu kada je u pitanju izgradnja grada“, naveo je Vesić.

On je naveo da je Grad doneo odluku da svaki investitor koji planira da uloži više od 50 miliona evra u Beograd ima pravo na posebnu radnu grupu u Gradu, a za sve investicije koje su više od 10 miliona evra investitor ima pravo na posebnu proceduru i pomoć Grada.

To je, dodaje on, način da se domaćim i stranim investitorima pomogne i da se oni ohrabre.

„Ovo je druga faza, još jedna zgrada se gradi pored postojeće i to je pokazatelj da ovde možete da radite i da imate interes. Mi ćemo nastaviti da podržavamo svakog investitora i nadam se da će posle Navigatora 1 i 2 doći i Navigator 3, 4, 5…“, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Direktor kompanije „MPC Properties“ Ingo Nisen naveo je da je MPC jedan od najvećih investitora u jugoistočnoj Evropi, te podsetio na najpoznatije obojekte koji su izgrađeni u Beogradu, Ušće šoping centar, PC Ušće, Kula Ušće 2, Navigator 1…

„Shvatili smo da Beogradu fali poslovnog prostora i zato gradimo ovde. Ova zgrada će imati 27.000 kvadrata, a zajedno sa Navigatorom 1 to će biti 45.000 kvadrata. Ovo je odlična lokacija na Novom Beogradu, tu su železničke i autobuske stanice, blizu su mostovi“, rekao je Nisen.

On je istakao da će zgrada biti izgrađena po najvišim standardima zaštite životne sredine, te da će predstavljati doprinos zelenoj gradnji i zaštiti životne sredine koje nedostaju Beogradu.

Nisen je dodao da za sada nema zastoja u radovima i da bi rokovi za završetak trebalo da budu ispoštovani.

On se zahvalio upravi Grada za pomoć oko prikupljanja neophodnih dozvola i svima koji će učestvovati u gradnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.