U trendu

Položeni venci na spomen-obeležja velikim srpskim vojskovođa

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas vence na spomen-obeležja vojvodama Živojinu Mišiću i Petru Bojoviću i generalu Pavlu Jurišiću Šturmu, povodom obeležavanja godišnjica smrti velikih srpskih vojskovođa.

Mladenović je podsetio da svake godine Grad Beograd, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vojska Srbije, kao i predstavnici Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920, polažu vence na spomen-obeležja istaknutim vojskovođama.

„Sećajući se ovih velikana, sećamo se svih ljudi koji su dali život za slobodu naše zemlje. Njihova uloga je posebno važna u Prvom svetskom ratu i oslobodilačkim ratovima pre toga zato što se mala država suprotstavila velikim silama i odbranila sopstvenu slobodu“, rekao je Mladenović, saopštio je Beoinfo.

On je dodao da se kroz negovanje takve tradicije, podsećamo koliko je velika bila cena srpske slobode kroz istoriju i da smo u obavezi da ne dozvolimo da je bilo šta ugrozi.

Vence su položili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predstavnici Vojske Srbije i Saveza udruženja ratnika Srbije 1912-1920. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar